fbpx
hrcsnlenfifrdehuitmknoplrusrskslessv

Pretraži MTC

Pretraži MTC

Photo & text: Damir Pritišanac

Do vrha brijega po malo sunca !!!!!

Budući da u voljenom gradu Sunca nema već tjednima ne preostaje mi ništa drugo nego krenuti u potragu za tom najsjajnijom zvijezdom u centru našeg Sunčevog sustava.

Iako Sunce u svom središtu razvija temperaturu od gotovo 15 000 000 kelvina čini se da do nas danas nije stigao niti jedan celzijevac u plusu.

Od Osijeka preko Našica i Orahovice stigoh do ulaza u Geo Park Prirode Papuk. Ne moram posebno isticati da je cijelim putem bilo full oblačno s mjestimičnom maglom. Tek nekih 1 km ispred poznatog Slavonskog prijevoja Petrov Vrh na visini od 700 m/nv pojavilo se dugo neviđeno SUUUUNCE.

Sa uređenog vidikovca pogled za lijepog vremena seže do Našica i dalje na istok, te do Harkanja i Haršanjskog brda na sjever u Republici Mađarskoj. Daleko od sivila i svakodnevnog medijskog maltretiranja priuštio sam si nekoliko predivnih minuta oslobođenja duha i tijela uživajući u Suncu obasjanom ovim jednim od vrhova naših prelijepih Slavonskih Alpa.

Sve što je lijepo kratko traje pa zbog tmine koja se u ovo doba godine spušta već oko !5,30 h prinuđen sam krenuti dalje prema Kutjevu. S obzirom na temperaturu zraka očekivao sam u narednim kilometrima i ponešto snijega na okolnim brdima kao prijašnjih godina u ovo vrijeme . Izostanak bijelog pokrivača nije me previše rastužio, ali zato je ponovna magla i sivilo koje je nastupilo netom što sam se oprostio sa Petrovim Vrhom.

Danas sam uspio odvesti 203 km po vrlo hladnom vremenu. Moram reći da sam bio više no dobro odjeven pa sam malo hladnoće na prstima i ispod vizira kacige osjetilo tek kada bih Katanu potjerao iznad ...km/h. Dakako da na svom epskom putu nisam sreo niti jednog motociklistu, a i onih drugih inih u prometu gotovo da nije bilo, izuzev par traktora s blatnim kotačima koje su očistili na cesti, pokoji kamion i bus bez voznog reda. Sve u svemu iza mene je jedan savršen dan, a u Katanu sam svakim trenom sve više zaljubljen. Majko mila kad se promuklo izdere iznad 10 000 okretaja i svu tu strašnu silu pogonskog agregata prenese na zadnji kotač. Neopisiv je osjećaj kakvo je to ubrzanje.....

 

[ čitajte dalje ]

 

MTC WEB SHOP


MTC Web Trgovina

MOTORNA ULJA

MOTORNA ULJA

ITALJET DRAGSTER

ITALJET DRAGSTER

Svijet skutera

Svijet skutera

PEUGEOT MOTOCYCLES

PEUGEOT MOTOCYCLES

motokacige.hr

motokacige.hr

ŠEPIĆ COMMERCE

ŠEPIĆ COMMERCE