fbpx
hrcsnlenfifrdehuitmknoplrusrskslessv

Pretraži MTC

Pretraži MTC

Moglo bi se reći da je novi Suzuki GSX-S1000GT jednostavno kolekcija dijelova koji su skupljeni od drugih modela. To je djelomično točno, ali oni su uzeli jednostavnu ideju i izveli je tako briljantno, da ima odlike instant klasika.

Za razliku od adventure i visokih turing motocikala koji su posljednjih godina zauzeli mjesto sportskih tourera, GSX-S1000GT nema gume dvostruke namjene, kotače za dirt motocikle ili ovjes za duge vožnje.

Suzuki je za nasmijanu nedjeljnu jutarnju asfaltnu cestu i velika putovanja, baš kao i Kawasaki Ninja 1000SX za kojim gleda. Mogli bismo upravo vidjeti povratak sportskog tourera ovdje i to će biti glazba za mnoge uši.

suzuki gsx s1000gt 19

Suzukijev GSX-S1000GT je motocikl za koji se samo nadate da će biti dobar kao što se čini i da neće razočarati. Bez napora je brz, udoban, praktičan, umirujući i zahvaljujući motoru koji je izveden iz K5, također je uzbudljiv - upravo ono što bi sportski tourer trebao biti.

Kvaliteta vožnje i kočnice 4/5

GSX-S1000GT koristi isti osnovni raspored šasije kao i trenutni GSX-S1000 (i prethodnu verziju, uključujući 'F'): dvostruki okvir spar ali (s novim podokvirom i nosačima za prtljažnik) i zakretnom rukom, potpuno podesive KYB vilice , Brembo i osnovni stražnji amortizer s prilagodbom prednaprezanja i prigušenja odskoka.

suzuki gsx s1000gt 02

Motor: 5/5

To pokazuje koliko je dobru mašinu K5 Suzuki dobio 2005. godine, jer je još uvijek vrhunska 2021. godine i savršeno odgovara životu u GT-u.

suzuki gsx s1000gt 14

Pouzdanost i kvaliteta izrade: 4/5

Kvaliteta izrade i pažnja posvećena detaljima GSX-S1000GT izvrsni su. MCN-ove web recenzije vlasnika za modele GSX-S1000 i GSX-S1000F (isti osnovni motocikl kao i GT) pune su samo lijepih stvari za reći o pouzdanosti, ali navode da boja na mjestima može biti rijetka i da će te trebati zimi pripaziti na pričvrščivače.

suzuki gsx s1000gt 04

Vrijednost naspram konkurencije: 5/5

Glavni GT-ov rival je Ninja 1000SX i na papiru su blizu.

Kawasakijev redni 4cilindrični motor od 1043 ccm, 140 KS ima nešto manje snage i teži je 9 kg, ali ima 4 lb-ft više okretnog momenta, iste elektroničke specifikacije i jeftinijiu je od Suzuki-ja za 200 funti u njegovoj osnovnoj shemi boja.

Za razliku od GT-a, Ninja 1000SX ima IMU za kontrolu proklizavanja u zavojima/ABS, daljinski stražnji regulator prednaprezanja i zaslon podesiv po visini.

Oprema: 4/5

Ne dolazi sa svakim zvonom, zviždaljkom i dizajnerskom oznakom šasije, ali za tu cijenu GSX-S1000GT je dobro opremljen s pomagalima za vozača, tempomatom, KYB vilicom, Brembo i najboljom Suzukijevom kontrolnom pločom do sada.

suzuki gsx s1000gt 07

Preuzeto: MCN

[ čitajte dalje ]

 

MTC WEB SHOP


MTC Web Trgovina

MOTORNA ULJA

MOTORNA ULJA

ITALJET DRAGSTER

ITALJET DRAGSTER

Svijet skutera

Svijet skutera

PEUGEOT MOTOCYCLES

PEUGEOT MOTOCYCLES

motokacige.hr

motokacige.hr

ŠEPIĆ COMMERCE

ŠEPIĆ COMMERCE