fbpx
hrcsnlenfifrdehuitmknoplrusrskslessv

Pretraži MTC

Pretraži MTC

Najveći moto spektakl koji nije daleko od nas svakako je međunarodni Harley-Davidson festival u susjednoj nam Mađarskoj u mjestu Alsoors na obali jezera Balaton. Kako u naslovu stoji festival, možete pretpostaviti da se ne radi o klasičnom moto susretu nego manifestaciji koja je prepuna sadržaja i akcije kakovu nam mogu prirediti samo naši sjeverni susjedi.

000

No krenimo redom. Da ne bi bilo zabune i predrasuda treba odmah reći da se radi o festivalu koji je posjećen od strane svih vrsta i marki motocikala a ne isključivo Harlya i chopera. U to smo se uvjerili još 2005. godine kada smo prvi puta bili ovdje. Od tada u kalendaru susreta neizostavno ga debelo podcrtavamo. U pravilu održava se uvijek sredinom lipnja u trajanju od pet dana, dakle od srijede do nedjelje.

 

motopopusti

 

Cijena ulaznice za sve je ista i kreće se oko 50-ak € po osobi ako ste na festivalu sve dane trajanja. Cijena je niža svakim slijedećim danom, tako će te vikend od petka do nedjelje platiti 30 €. Vjerujte za ono što se ovdje nudi to je prava bagatela. Ove godine to je bio osmi festival po redu.

DSC06788

Prekrasno malo mjesto Alsoors nalazi se na sjevernoj strani Balatona nasuprot najpoznatije turističke meke Siofoka, koji se najčešće uspoređuje sa Španjolskom obalom. Nama Osječanima to znači 220 km na sjever.

Put vodi preko Belog Manastira, Mohacsa, Szekszarda sve do Balatona. Odavde imate dvije mogućnosti: ili 5 € pa trajekt ili još oko 30-ak km obalom. U bilo kojoj varijanti nećete pogriješiti, uživati će te jednako i cijelo vrijeme će te se pitati da li je moguće da se na obali ove velike baruštine koja je na svom najdubljem dijelu duboka 4 m moglo urediti ovoliko elitnih mjesta koja ni po čemu ne zaostaju za najmodenijim europskim ljetovalištima.

DSC06781

Nedaleko Aloorsa nalazi se ogroman camp na obali. To je mjesto održavanja festivala. Već na samom ulazu shvatite da ste na pravom mjestu jer se organizator pobrinuo za ama baš sve. Kad platite ulaznicu dobijete narukvicu s bar codom Vi ali i Vaš motocikl. Pri svakom ulasku i izlasku iz campa narukvice se strogo kontroliraju. Dakle nitko drugi osim Vas ne može iz campa izvesti Vaš motocikl.

 

motoservisi

 

Sama atmosfera unutar kampa je prava filmska. Tu su prodajni prostori s opremom i dijelovima te novim motociklima. Neke prerade dostižu cijenu do vrtoglavih 80 – 100 tisuća €. Sav taj ogroman prostor upotpunjuju i kamioni marke Mack od kojih su neki dorađeni filigranskim tehnikama. Neizostavni dio dekora su i američki Hammeri ali i talijanski Lamborghiniji. Nad kampom cijelo vrijeme lete mali helikopteri kojima se prevoze svi oni koji žele panoramski letjeti nad jezerom i campom.

DSC06791

Za one željne još adrenalina tu je bangyjumping postavljen na specijalnoj dizalici. Jedan dio kampa uređen je za egzibicije na motorima koje za ovu prigodu izvode najbolji Mađarski pa i svjetski virtuozi. Za vratolomije u zraku ove godine bio je angažiran avion iz Red Bull Air Racea. Na tlu je još velik broj šatora s bogatim ugostiteljskim ponudama iz kojih se šire zamamni mirisi Mađarskih specijaliteta.

 

moto kacige logo

 

U sjevernom dijelu kampa dominira impozantni stage na kojem u subotu svira netko iz samog vrha svjetske rock scene. Ove godine to je bio dio ekipe iz Animalsa. 2005. godine tu je svirao Alvinlee iz legendarne grupe Ten Years After. Nerijetko Harley fastivale u Austriji posjeti najatraktivnija bakica na svijetu Tina Turner pa se nadamo da ćemo je imati prilike vidjeti i ovdje što je organizator najavio kao mogućnost.

DSC06799

Da ne bi zaboravio gotovo najvažnije, a to su prelijepe hostese koje se po cijeli dan šeću ili vozikaju na huadovima i motorima. Umjesto majica tijela su im oslikana bojama, natpisima i reklamama iz moto svijeta. Uvijek su nasmijane i spremne za slikanje i pokoji zagrljaj sa Vama. One će Vas u svakom trenutku podsjetiti da ste muškarac, te im svaka čast na druželjubivosti i uvijek dobrom raspoloženju. Za one koji žele nešto više od očijukanja i slikanja tu je Coyote bar.

DSC06821

Na njegovom povišenom trijemu plešu dvije golišave plesačice, a u unutrašnjosti bara možete biti usluženi i sa privat dancingom u separiranom dijelu. Subota je svakako najatraktivniji i najangažiraniji dan ovog festivala. Prvenstveno zbog defilea koji se vozi 60-tak km duž jezera. Ove godine ga je činilo 20 - 30 tisuća motocikala prema procjenama Mađarskog radija i televizije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sam defile je iz kampa izlazio oko sat i pol. Atraktivnost ovog defilea je u tome što cijelom njegovom dužinom uz cestu s obje strane stoji špalir od tisuća ljudi koji mašu i pozdravljaju motoriste (ni drug Tito nije imao takav doček). Veće je kao što sam već spomenuo rezervirano za koncert, a nakon njega je priređen veličanstven vatromet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Svakako je važno reći, a time i pohvaliti organizaciju ovakve mega manifestacije koja nije zabilježila niti jedan incident kako ove tako i prethodnih

 

motopopusti

 

[ čitajte dalje ]

 

MTC WEB SHOP


MTC Web Trgovina

MOTORNA ULJA

MOTORNA ULJA

ITALJET DRAGSTER

ITALJET DRAGSTER

Svijet skutera

Svijet skutera

PEUGEOT MOTOCYCLES

PEUGEOT MOTOCYCLES

motokacige.hr

motokacige.hr

ŠEPIĆ COMMERCE

ŠEPIĆ COMMERCE