fbpx
hrcsnlenfifrdehuitmknoplrusrskslessv

Pretraži MTC

Pretraži MTC

motorilogo m

 

 Nakon zimske stanke došlo je vrijeme ponovnog druženja na dva kotača pa je i naš redakcijski Ducati Diavel 1260S tražio pripremu za novu sezonu. S obzirom da smo u prvoj godini prošli gotovo 10.000 kilometara, promijenili smo ulje i filter iako je servisni interval dozvoljavao daljnju vožnju. 

Pored malog servisa i provjere cijelog motocikla, za ovu sezonu smo se odlučili na jednu novost a to je bila promjena ispušnog sustava. Nakon dugog vijećanja, izabrali smo HP Corse, tvrtku u sastavu Steelform grupe koja se dugi niz godina bavi obradom metala za industriju a najmoderniju strojnu obradu i stečeno znanje iskoristili su za izradu visokokvalitetnih ispušnih sustava te se pri tome cjenovno pozicionirali osjetno ispod konkurentnih renomiranih proizvođača. 

 

logotonci2

 

U suradnji s ovlaštenim Ducati servisom u Zagrebu “Tonči Moto”, za Diavela smo odabrali model Hydroform Short R Slip-on u crnoj izvedbi gdje se, standardno za Ducati, svaki cilindar pokriva kroz poseban ispuh. Subjektivni je dojam da je teško na tržištu naći ispuh koji već vizualno gotovo savršeno odgovara ovom moćnom Ducatijevom modelu.

 

motorilogo m

 

Vremena kad su zamjenski ispušni sustavi donosili veliku razliku u performansama su iza nas tako da su specifikacija za Ducati Diavel 1260S sasvim korektna: snaga se uz HP Corse Hydroform model penje sa serijskih 159 KS na 164 KS pri 9.200 okretaja dok je moment povećan za 1,5 Nm na 5.300 okretaja. Uz to je potrebno napomenuti i osjetnu razliku u težini odnosno uštedu od oko 5 kilograma. 

Po otvaranju kutije i prvom pregledu zamjetna je izvrsna završna obrada uz cijevi savijane hydroform tehnologijom, precizne varove i ravnomjerno nanesen zaštitni keramički sloj u crnoj boji. Povrh svega tu je i laserski izveden logo HP Corse na bočnim stranama. Na završecima se nalazi zaštitna mrežica a ispod nje db killer koji je moguće izvaditi odvrtanjem jednog šarafa.

 

motorilogo m

 

Montaža ispušnih sustava može biti vrlo kompleksna tj. eventualne tehničke manjkavosti dolaze do izražaja. Iako nismo imali sumnji da će posao biti odrađen s obzirom na veliko iskustvo u servisu “Tonči Moto”, inženjerima iz HP Corse teško je naći zamjerku. Konstrukcijski je izvedeno na način da nisu potrebne opruge i obujmice, odnosno federi i šelne, a precizna završna obrada preslikana je i na funkcionalnost tako da je montaža prošla bez problema: od promjera cijevi koje se spajaju na originalne do namještanja na postojeće i dodatne HP Corse nosače. Uz ispuh dolazi i “Exhaust servo eliminator” modul koji se prikopča na originalni priključak od elektromotora pri čemu nije potrebno dodatno programiranje već samo plug&play.

 

logotonci2

 

Ključni trenutak promjene ispuha je prvo paljenje odnosno zvuk s novim ispuhom. Ducati Diavel već u serijskoj izvedbi nije tih ali uz HP Corse rad Testastretta DVT agregata posebno dolazi do izražaja. Iako je u zatvorenom prostoru prilično bučan, izlaskom na otvoreni prostor zvuk postaje pitomiji. Na nižim okretajima se čuje glasniji i reskiji zvuk koji pri tome nije niti preglasan niti iritantan, niti pali alarme po gradu, dok na višim okretajima i pri zatvaranju gasa voli biti malo glasniji i po potrebi zaurlati što se od ovakvog motocikla ipak i očekuje. 

Uz vrlo atraktivan izgled i poboljšane performanse možemo zaključiti da se radi o atraktivnom i pristupačnom paketu a ukupnu ponudu HP Corse ispušnih sustava, uz dostupnost po modelima i preporučene cijene, možete pronaći na linku: https://www.hpcorse.com/en/moto dok za uvjete isporuke i posebne cijene pošaljite upit e-mailom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

motori logo

[ čitajte dalje ]

 

MTC WEB SHOP


MTC Web Trgovina

MOTORNA ULJA

MOTORNA ULJA

ITALJET DRAGSTER

ITALJET DRAGSTER

Svijet skutera

Svijet skutera

PEUGEOT MOTOCYCLES

PEUGEOT MOTOCYCLES

motokacige.hr

motokacige.hr

ŠEPIĆ COMMERCE

ŠEPIĆ COMMERCE